lauantai 11. tammikuuta 2014

Sytykeruusu tehtailua ja Teko-Ohjeet

Jouluna muistin monia ystäviäni sytykeruusuilla. Minulle ei riittänyt se, että itse ruusut ovat ihania, vaan tahdoin pakata ne kauniisti.

Mietin, mikä olisi käytännöllisesti palavaa materiaalia ja silti kaunista ja yksilöllistä. Puuliiteriin mennessäni puita hakemaan sen hoksasin. Tuohi. Päädyin siis tuoheen ja "heiniin", kauniita tuli, Mä Tykkään! Ja tykkäs myös ystävät.
No jäi hiukan vauhti päälle joulun jälkeenkin :D


TEKO-OHJE RUUSUILLE
Tarvikkeet Munakennoja, vanha kattila, pihdit, kynttilän jämiä/parafiini-steariini sekoitus muruja, tuohta ja sellofaania ja ripauksen ylimääräistä aikaa.

1. Irrota munakennosta kansi ja pohja, revi myös pohjasta pienet reunapalat samoin kannesta keski "kupit"
2. Revi pohjan kupit erikseen
3. Revi kannesta pitkiä soiroja, jotka kieputat rullalle
4. Laita rulla kupin keskelle, pitäen peukulla hiukan kiinni, ettei rulla aukea
5. Tilki kupin ylimääräisillä paloilla rulla kuppiin
ÄLÄ KÄYTÄ SAKSIA!!
6. Sulata steariini/kynttilänjämät ja jos tahdot voit värjätä kynttiläväri napeilla esim punaiseksi.
7. Anna kuivua ja toista vielä "dippaus" kerran tai kaksi
8. Pakkaa haluamallasi tavalla ja ilahduta Ystävää/tuttua

9 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä niin mukavia takkaa ym. tulipesiä sytyttäessä. Syksyllä tehtiin kans laatikollinen ja pikkuhiljaa tarttis tämänkin äitylin alkaa vääntää uusia ( meinaan ennen kuin vanhat loppuu ;) )

  VastaaPoista
 2. Tein meille kanssa isomman satsin käyttöön. Itse hämmästyin suuresti ruusujen paloajasta. Testasin ja n.15 minuuttia jaksoin katsella ja astuin ruusun sammuksiin. Ja todellakin pelkällä ruusulla saa tulisijan syttymään, ei tarvi 4 aamulehteä enään :) Helppoja tehdä!

  VastaaPoista
 3. Onko noihi pakko käyttää tota steariinia?mietin vaa ku kattiloita itellä nii vähä et mennee sitte varmaa steariinista kattila pois ruokakäytöstä?

  VastaaPoista
 4. Ei taida ruusu pysyä kasassa ilman steariiniä. Ei muuta kun kirppareita kiertään ja etsimään steariini kattilaa. Sieltä mäkin kattilani ostin. :D

  VastaaPoista
 5. Minä teen vesihauteessa eli isohko peltipurkki siihen steariini,kattilaan vettä ja purkki sinne kun vesi kiehuu steariin alkaa sulaa.ei likaannu kattila.

  VastaaPoista
 6. Ekaa kertaa sivustolla ja satuin tänne, kun on kerttynyt steariinia ja munakennoja ja ajattelin,että voisin laittaa sytykkeitä mökille... En kuitenkaan ole varma parhasta tavasta sulattaa steariini... Ihan saunansytytystarpeeseen voi kyllä dipata mitä vain pahvisoiroja ...

  VastaaPoista
 7. Itse sulatan kynttilänjämät saunan lauteilla sitä lämmitettäessä. Näistä saa hyviä sytykeruusuja myös pahvimukien kanssa.

  VastaaPoista
 8. Vesihaude on turvallisin tapa sulattaa, steariinipalo on todella vaarallinen! Ks. http://www.lahtisenvahavalimo.fi/tietoa-kynttilamassasta/

  VastaaPoista